Tip om uit te rusten na een middagje shoppen: in het vroegere Tropicana zwembad zit nu een hele hippe eet/drinkgelegenheid: Aloha. Mét fantastisch buitenterras met uitzicht over de Maas en heerlijke zelfgemaakte ijsthee. Wat wil een mens nog meer?

Daphne, dankjewel voor deze goede tip en de heel gezellige dag!

(www.alohabar.nl)

Stofjes shoppen in Rotterdam

Gisteren, 27 juni, bracht ik een heerlijke zomerdag door met mijn dochter in haar huidige thuisstad Rotterdam. En natuurlijk hoort daar ook een bezoekje bij aan de binnenstad. En ik mag dan wel 56 zijn ondertussen, deze "muts" heeft tot gisteren nog nooit op een scooter gezeten....maar wat is dat dus een fantastisch vervoermiddel om je in de stad te verplaatsen. En zeker op zo'n warme zomerdag...dus ik achterop en wij samen richting Schröder, de stoffenzaak van Rotterdam op de Westblaak.

Vroeger was Toetenel dé  stoffenwinkel voor mij ( Ik schreef eerst Schröder,  maar dit klopt niet, het leuke is wel dat het Schröder  had kunnen zijn, zo leken de zaken op elkaar)  Er was een filiaal in Leidschendam, een prachtige grote winkel. Maar zelf naaien was niet meer hip en de stoffenwinkel stopte er mee. Wat kwam ik hier toch graag even rondkijken...en eigenlijk bleef het bij kijken, want Toetenel  had dan wel fantastisch mooie stoffen, de prijzen waren voor mij veel te hoog. Meestal  ging ik op dinsdag even rondneuzen en dan meteen daarna naar de nabij gekegen markt waar een paar stoffenkramen en een fourniturenkraam stonden. En dan naar huis met groente, fruit, een goedkoop lapje en rits en knoopjes.

Schröder Modestoffen.

Met nostalgische gevoelens kwam ik samen met mijn dochter de winkel binnen. En het was thuiskomen....zoveel prachtige stoffen lagen op grote tafels en in de wandkasten. Nog steeds erg mooi, rollen met puur zijden, wollen mousselines, fantastische kanten bruidsstoffen.... hoe gek dit ook klinkt, ook de verkoopdames leken op vroeger. Ik voelde mij een beetje geïmponeerd,  " Kan ik u helpen of kijkt u even rond" vraagt de eerste dame en iets verderop geneusd, de tweede dame ook. Ook dit pand heeft een extra verdieping net als vroeger, hier een kelder voor de fournituren (en bolletjes wol).

Mijn dochter wilde graag een soort wit kanten lange kimono voor haar festivaloutfit, simpel en niet te duur. Maar we konden hier niet vinden wat we nodig hadden, of het model zou meer dan €60 gaan kosten. Duidelijk boven haar/onze begroting...en de stof zou meer geschikt zijn voor een trouwerij of gala.

Anyway, het was leuk hier even rond te kijken. En natuurlijk heb ik nog een klein stukje prachtige bourette zijde gekocht ( Ik ben toch een stof-shopaholic).

 

Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website:

Www.schrodermodestoffen.nl .

 

 

 

Opmerkingen

28.06.2018 15:22

Sandra Jonkheer

Een tijdje geleden ben ik ook in de winkel geweest. Prachtige zaak met mooie stoffen. Moest ook met weemoed denken aanToetenel in Leidschenhage. Daar werd je altijd fantastisch geholpen! Leuk te lezen

28.06.2018 10:01

Dian

Bij Schröder voel je je net een klein meisje die bij de hoofd juf moet komen. Je durft er geen geluid te maken of iets aan te raken. Op de coolsingel was dat minder. Vond ik 😂🤣😂🤣😂

28.06.2018 11:26

Monique

Juist ja....maar toch, ik probeer altijd positief te denken, is het fijn dat er tenminste een stoffenwinkel is in Rotterdam. Ik had er veel meer verwacht, maar twee andere zaken waren gisteren dicht.