Hallo, ik ben Monique.

Gek op o.a. kleding maken, stofjes shoppen en mooie schoenen, tasjes en accessoires als sieraden en sjaaltjes (wie niet?) en hondje Robbie.

Momenteel bezig met een opleiding in styling, imago-adviezen en kleurenanalyse. Eind dit jaar hoop ik te kunnen starten met mijn eigen bedrijfje in het adviseren welke kleuren (beter) bij iemand passen, en hoe deze kleuren meer zelfvertrouwen kunnen geven. 

Ik ben 56 jaar en woon in Oostzaan en Leidschendam.

Het kleding maken heb ik geleerd van mijn moeder, zij volgde na de basisschool een vakopleiding in deze richting. En hoewel zij vooral voor haar gezin naaide, kon ze alles maken, van prachtige broeken, jurken en colbertjes tot de gordijnen aan toe.

Ik denk dat ik vanaf mijn tienerjaren achter de machine van mijn moeder met haar hulp al kleding maakte. In de jongere jaren daarvoor werden met naald en draad de poppen van kleding voorzien.

In mijn twintiger jaren volgde ik de avondstudie patroontekenen voor dames aan de Haagse school voor Mode en Kleding, een fantastische opleiding waar ik nog steeds veel plezier van heb.

En nu naai ik nog steeds, soms voor mn dochter of partner, soms op verzoek voor iemand anders. Maar meerendeel van de tijd naai ik mijn eigen garderobe. En dat doe ik met heel veel plezier. Hiervoor struin ik veel stoffenwinkeltjes af en stoffenbeurzen en webwinkels op het internet. Mijn favoriete adresjes geef ik jullie graag door op deze website. En natuurlijk ook leuke aanbiedingen en tips als ik deze tegenkom.

 

Groetjes Mo/Monique.