Het Stoffenspektakel in Haarlemmermeer

Twee keer per jaar ga ik met mijn zusje naar het Stoffenspektakel, liefst in Haarlemmermeer omdat dat voor ons allebei minder dan een half uurtje rijafstand betekent (pure reistijd, het autoruiten-krabben zoals gisteren helaas nodig was, dus niet meegeteld).

Wij komen vroeg en parkeren de auto's altijd op het parkeerterrein en lekker dicht bij de entree van het gebeuren...als ervaren stofjes shoppers weten we dat de laatste meters lopen met alwéér teveel volle tasjes vanaf de beurshal naar de auto een ware martelgang kan zijn (denk aan de honderd meter hordenloop met moeie voeten en zware tassen).

Voila, we waren gisteren allebei té vroeg, maar we konden binnen alvast een uitrijkaart kopen voor de auto en geld pinnen bij de service balie. Bij de meeste kraampjes kun je met pinpas betalen, maar nog niet overal.

Ik wil goed voorbereid zijn natuurlijk......gauw nog even naar toilet en hèhè om 10 uur gaan de deuren naar het stoffenmekka open....

Stel je voor: tientallen kramen met stofjes, stofjes en nog eens stofjes! Vooral kramen met damesstoffen en kinderstoffen, maar ook voor herenkleding, lingerie, gordijnen en een aantal fourniturenkramen. Met kleine prijsjes, maar ook fantastische stoffen die meer dan €100,00 per meter kosten. Dikke grote prijzen dus.

 

Mijn zusje en ik houden van mooie goedkope en middenmoot geprijsde stofjes. Zij zoekt meestal blauw/grijze stofjes met kleine motiefjes, ik zoek van alles en we helpen elkaar goed met adviseren.

Hoewel wij sommige duurdere stoffen bij o.a. Samitex, TST stoffen, de Kruyff stoffen, Joop en meneer "de italiaan" héél érg mooi vinden, ons budget laat dit nu even niet toe. We hebben ook geen feestje of trouwerij in het verschiet, dus hier doen we geen inkopen.

Wel bij de grote kraam achterin (naam vergeten, sorry), Driessen stoffen, de Stoffenkoning en een kraam met oa Hilco-stoffen waar je nu minder dan de helft betaalt, waar je vorig seizoen minimaal €25,00 pm betaalde.

 

Dat is dus ook een groot voordeel van vaker naar een stoffenbeurs te gaan, je weet wat er te koop is en voor welke prijs......(nou ja, dat ik daardoor telkens meer koop dan dat kan worden weggenaaid neem ik maar voor lief. Ik heb in ieder geval mooie koopjes gedaan).

 

 

prachtige gordijnstoffen.

Een "graaikraam" , uitleg is denk ik niet nodig. Om 10 uur lagen alle coupons nog netjes op stapeltjes, een uurtje later dus niet meer.

De gesp voor mn Burda jurkje

Voor in de agenda!

Prachtige stofjes voor kussenhoesjes voor op de nieuwe (jawel een gele) bank.

Mijn overige stofjes: een witte crèpe chiffon met kolibries voor een zomerbloesje, rose crèpe polyester/viscose voor een jurkje, grijs geruite tricot voor een voorjaarsjurkje, stevige  lichtblauwe stof met bloesem voor een jasje. Weer helemaal blij!

Opmerkingen

19.02.2018 21:38

ank verkade

leuk om te lezen ik was er ook heerlijk

19.02.2018 18:28

dian

Leuk herkenbaar geschreven. Mooie meubel en gordijnstoffen. Ook ik koop alleen dure stoffen als ik een feest heb. Heb teveel stof liggen 5bakken .En niet kunnen kiezen. dus alleen geaaid. mooie lapjes