Stofjes shoppen in Amsterdam, maar dan een beetje anders.

Hieronder alvast twee fijne adressen in Amsterdam, niet voor stofjes maar voor naaimachine(reparatie) en fournituren.

Adresjes voor stofjes volgen nog..

Wildschut naaimachines

Zaterdag bracht ik met mijn partner mijn oude Singer naaimachine voor reparatie naar Wildschut in Amsterdam. Hij had het vorige week in ene begeven. Na een hoop gebrom en geen controle meer over de naaisnelheid was hij er spontaan mee gestopt, mijn Singertje van zeker 30 jaar oud.. dus voor reparatie naar Wildschut. Ik had al veel goede verhalen over deze vakmensen gehoord van naaivriendinnen.

 

Hopelijk kan mijn oudje nog worden gerepareerd, maar ter plekke kreeg ik van mijn lief een gloednieuwe prachtige Bernette naaimachine. En die naait fantastisch kan ik al zeggen. Dankjewel lieve Theo❤.

Vandaag was ik even terug in de winkel voor twee voetjes, het blinde ritsvoetje en het teflonvoetje voor het naaien van moeilijke stoffen als suèdine en (kunst)leer.

Naast machines hebben ze heel veel accessoires in de winkel, voetjes en heel veel naaigaren, ook voor de borduurmachines.

En momenteel (7 maart 2018) nog 10% korting via de website (naaimachines.nl).

Voor openingstijden, check de website.

Burgemeester de Vlugtlaan 25 te Amsterdam.

Let op: je kunt de auto vlak voor de deur gratis parkeren. Wel de blauwe parkeerschijf gebruiken!

H. Bruinink kleinvak en hobby

Ik hoopte bij Wildschut ook knoopjes te kunnen kopen voor mijn nieuwe voorjaarsblouse, maar helaas verkopen ze die niet. Ik kreeg wel het advies om even verderop, bij de stoplichten rechts en dan rechts op het pleintje naast de Chinees te gaan kijken bij een grote fourniturenwinkel, H. Bruinink. Zo gezegd, zo gedaan. Naast de lokale Chinees, heeft Bruinink een enorm grote fourniturenwinkel met ook materialen voor borduren, papierknutselen enz. En een walhalla voor knoopjes, lintjes, bandjes, naalden, ritsen en heel veel kleuren en soorten naaigaren... een pareltje zomaar verstopt in Amsterdam. Achter de toonbank hielp een zeer vriendelijke dame me aan de zes benodigde knoopjes en voldaan kon ik huiswaarts....ik kan toch weer verder werken aan mijn voorjaarsbloesje. Laat de lente maar beginnen.

 

 

 

Zie hieronder voor het adres en de openingstijden. Ze hebben ook een webwinkel: www.bruininkwebwinkel.nl., levering vanaf €15,00 en briefpost wordt binnen Nederland gratis verzonden, staat op hun foldertje. Altijd handig toch? Je zal maar door griep de deur niet uitkunnen...

Let op: gratis parkeren voor de deur, wel de blauwe parkeerschijf gebruiken.

Opmerkingen

02.11.2020 14:38

henk jansen

ik hen naaimachine motor is vebrandt
MERRITT ITALI MOTOR 80 W

07.03.2018 18:40

Corrie

Heel leuk om te lezen

07.03.2018 14:33

Aldi Top

Leuk verslag Mo. Pas ben ik bij Kantjeboord geweest, zit daar ook in de buurt. Volgende bezoek voor mij is, kijken bij Bruinink. Lijkt me wel wat ;) Bedankt voor de tip.