Stofjes shoppen in Purmerend

 

Toen ik het zonnetje vanochtend zag dacht ik meteen aan vrolijke voorjaarsstofjes. Stap 2 was waar gaan we die vinden? Op internet zag ik dat er een grote markt is op nog geen kwartiertje rijden afstand. En dus, stap 3, zou het een bezoek worden aan het prachtige Purmerend.

Op dinsdag is er s ochtends tot 14.00 uur een grote markt in Purmerend. Niet op een groot plein maar verdeeld over meerdere straatjes in de binnenstad.

Bij aankomst in Purmerend kon ik  m'n autootje snel parkeren op de kleine parkeerplaats Slotplein, en vandaar is het nog geen 5 minuten lopen naar de markt.

 

 
 
 
 
 

De wolman

 

Hoewel hij geen stofjes verkoopt, moest ik hier natuurlijk wel even rondneuzen. De wolman verkoopt prachtige wol van oa Scheepjes en Alize voor hele redelijke prijzen. Ik ben net klaar met het breien van een shawl en weet nog niet wat mn volgende project wordt, maar ik kom hier zeker nog een keertje terug.

 
 
 
 
 
 

Floris stoffen

 

Heerlijk, deze stoffenkraam ken ik al vanuit Zaandam. Floris verkoopt prachtige stoffen, vaak ingekocht in Duitsland, restpartijen van de betere confectie, en zijn stoffen zijn dan ook van een zeer goede kwaliteit en ook nog laag geprijsd.

Wat ook heel fijn is, is dat de stoffen op kleur bij elkaar liggen.

Natúúrlijk kon ik hier niet weggaan zonder een paar mooie lapjes te scoren, de eerste voorjaarsstofjes zijn er al.

 
 
 
 
 

Kleinvak fournituren

 

Helaas vond ik maar één stoffenkraam op de marktmarkt en ookik maar één goed gesorteerde fourniturenkraam in een zijstraatje. Goed voor mn klosjes garen en lockgaren.

 
 
 
 
 

Ago E Filo

 

Tot slot: in de Peperstraat op nr.33 staat een prachtig winkeltje. Twee lieve dames verkopen daar goed bruikbare stoffen, maar ook stofjes uit de "my image" en de "stitched by you". De voorjaarscollectie van deze stofjes was er helaas nog niet. Nog even wachten tot half februari. De dames verkopen ook fournituren en de twee eerder genoemde naaitijdschriften. 

 
 
 
 
 
 
 

Lapjes uit Purmerend

 
 
 
 
 
 

Links is een grijs blauwe polyester/wol voor een retro jurkje uit de Burda 02-2018, de voile "hanepootjes" wordt een bloesje voor het najaar (ik moest gewoon het laatste stukje van de rol), de zandkleurige voile wordt een bloesje, de blauw-witte katoen een zomerbermuda, de zwart met witte stipjesstof heeft een een prachtige streepjes achterkant. Leuk voor een jasje of top. Deze stofjes vond ik bij Floris.

Het roze polyester/katoentje kocht ik bij Ago e Filo en heeft een kreukeltje. Heerlijk dun voor een zomerbloes.

Tot een volgende keer. Nu fijn aan de slag achter mn naaimachines! Dagdag!

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Opmerkingen

Typ hier uw bericht in

 

Typ hier uw naam in

Typ uw e-mailadres in

 Stuur me een e-mail als er gereageerd wordt.