Stofjes shoppen in Heemskerk en Beverwijk.

Gisteren heb ik nog lekker even kunnen werken aan mn jurkje, maar vandaag kon ik niet verder....ik heb voering, een grote ceintuurgesp en stofknopen nodig. Er zit van alles in m'n voorraaddozen, maar dit nu net niet, dus heb ik een goede reden om vandaag weer op pad te gaan.

De Stoffenloods

Het zonnetje schijnt alweer fantastisch, er hoefde niet veel autoruit gekrabbeld te worden, dus hup naar Heemskerk toe. Daar, op een klein buitenweggetje met prachtig uitzicht over de velden (ik heb al krokusjes gezien), bevindt zich de Stoffenloods, een walhalla voor zelfnaaisters en stofjesverzamelaar.

 

Ik was hier nog nooit eerder geweest, maar ooit had ik prachtige lapjes gekocht bij hun kraam op een stoffenbeurs tig jaar geleden en een foldertje bewaard tussen allerlei stofjes-foldertjes.

De eigenaar, ik herkende hem nog, jeetje, vertelde dat hij nog weleens stoffen koopt die overblijven uit de couture en dat hij nog steeds deelnemer is van de Stoffenbeurs (een groot marktgebeuren, welbekend bij de meeste zelfnaaisters). Destijds had hij een mooie partij opgekocht van Expresso toen deze verhuisde van Amsterdam naar Diemen, van dit merk heeft hij helaas geen stoffen meer, jammer, maar wel heel veel andere echt prachtige stofjes, zelfs van Dolce & Gabbana, en voor een heel mooie prijs.

Ik kwam voor elastische voering, maar je raadt het al, mijn tas zit veel voller dan alleen dat. Ik heb daar een paar prachtige stofjes gekocht en gelukkig ook nog gedacht aan de stofknopen.

En dan heb ik mij nog ingehouden,  de loods is enorm groot en ligt van onder tot boven volgestapeld met stof.

Oja, voor ik vergeet, bij binnenkomst werd er ook nog een kopje koffie aangeboden.

 

Adres: Strengweg 9a te Heemskerk,

www.stoffenloods.nl , niet iedere dag geopend, dus check dit even op de website.

En als je jezelf niet kunt beheersen, ga er dan niet heen ....er ligt zó enorm veel moois, je kunt er niet weggaan zonder iets naar je zin gevonden te hebben. Zeg niet dat ik niet gewaarschuwd heb.

 

 

 

De grijze loods met parkeervakken ervoor

De grijze loods met parkeervakken ervoor

oa Dolce & Gabbana

oa Dolce & Gabbana

Irene's Stoffen

Update: Irene's stoffen zou inmiddels gesloten zijn....

Midden tussen de flatgebouwen in Beverwijk  bevindt zich het winkelpand van Irene's Stoffen. Fijn met een groot gratis parkeerterrein voor de deur.

Twee heel lieve dames zwaaien hier met de scepter, of eigenlijk naald en draad en wijze raad. Deze winkel is een plaatje om te zien, mooie oude winkelkasten vol lieve katoenen stofjes, veel geschikt voor kinderkleding en quilten. Maar wat mij meteen opviel was de prachtige collectie knopen en bandjes en uniek elastisch paspelband; ik heb deze nog niet eerder ergens gezien.

Bovenop de oude stellingkasten staan antieke naaimachines ( niet te koop, ik heb het gevraagd Angelique en Stephanie) en op een grote werktafel staan de nieuwere. Deze worden gebruikt voor o.a.  de workshops die hier gegeven worden.

De dames hebben veel fournituren in huis, maar helaas de grote gesp die ik zocht, was al uitverkocht. 

Een goede reden dus om volgende week weer op pad te mogen..

Adres: Hilbersplein 7 te Beverwijk,

www.irenes-stoffen.nl, check de website voor de openingstijden svp.

Mijn stofjes van de Stoffenloods. Linksvoor blauwgrijze voering, de geweven ruit is voor kussenhoesjes, zwarte cupro met vossekopjes is voor najaarsjurkje, roze stofje voor bloesje,zo gaaf, en het streepje, crepe met stretch, voor een zomerjurkje. Laat de zon maar komen!  .

Mijn stofjes van de Stoffenloods. Linksvoor blauwgrijze voering, de geweven ruit is voor kussenhoesjes, zwarte cupro met vossekopjes is voor najaarsjurkje, roze stofje voor bloesje,zo gaaf, en het streepje, crepe met stretch, voor een zomerjurkje. Laat de zon maar komen! .

Opmerkingen

25.10.2019 13:44

Frieda Krotje.

Irenes stoffen is jammer genoeg gesloten.

08.02.2018 11:49

Ellen

Net in Heemskerk geweest👍👍

07.02.2018 15:42

Inge Swart

Leuk verslag MO, en wanneer ik mijn oom tante nichtje bezoek ga ik hier vast eens kijken. Dank voor je tip.

Meest recente reacties

23.09 | 13:57

beste,hoeveel tijdschriften van diana mode heeft u te koop,en welke nummers.
GRT Rita

02.11 | 14:38

ik hen naaimachine motor is vebrandt
MERRITT ITALI MOTOR 80 W

10.05 | 08:09

Ik ben op zoek naar het tijdschrift pret a porter 2018 4 special edition kun je me vertellen waar ik het kan krijgen.

25.10 | 13:44

Irenes stoffen is jammer genoeg gesloten.

Deel deze pagina