Er zijn een aantal bekende naaitijdschriften (en brei- en hobby-) waar ik graag in neuzel en als je goed zoekt op het internet kom je ruim voordat het in de Nederlandse en Belgische winkels ligt al een mooie inhoudsopgave tegen. Dat maakt bij mij het verlangen naar dat mooie blad alleen maar groter. En dan is er niets zo erg als nog weken moeten wachten totdat het blad verkrijgbaar is. O toch wel, het is afschuwelijk als blijkt dat een blad hier helemaal niet te koop is...dat is pas erg!

Ik zal per magazine ook aangeven waar het meestal te vinden is. Fijn toch?

 

Wees wel gewaarschuwd: er zijn zoveel mooie magazines. Zorg voor voldoende opbergruimte!

Patrones

Er zijn twee soorten Patrones en ja, zo schrijf ik het goed. Het is een Spaanstalig blad. Er is de "gewone" Patrones en de "extra Patrones". De eerste is een maandelijkse uitgave. De tweede heeft vaak een thema als " makkelijk te maken",  "combinaties" of "feestkleding". De gewone Patrones is vaak maanden later verkrijgbaar bij de Bruna of Primera onder de Duitstalige en nóg  later onder de Nederlandstalige naam. Het vervelende hiervan is dat ze vaak niet als Patrones te herkennen zijn omdat op de kaft een andere foto prijst dan op de originele Spaanstalige.

Anyway, vandaag heb ik het over dat mooie Spaanse blad. Vaak staan er nagemaakte modellen in van grote en kleinere designjurken. Erg mooi en zeer geraffineerd!

De maten moet je wel goed vergelijken met de maatstaven, ze komen niet overeen met de Hollandse vrouwenmaten, maar met de Spaanse slanke-den-figuurtjes.

https://rukodeli-irina.blogspot.com/2018/10/patrones-390-30092018.html?m=1

 

Als je deze link kopieert kom je op de voorpagina van een Russische dame die ,verdorie, iedere keer het blad veel eerder heeft weten te bemachtigen dan ik . Ze maakt een heel mooi foto-overzicht van de inhoud zodat goed te zien is of er iets leuks voor je instaat.

Onderaan haar pagina kun je via de roze pijlen naar links (nieuwe nummer) of rechts (ouder nummer) bladeren. Altijd weer een verrassing om te zien of het nieuwe blad al in aantocht is.

 

Een week of meer later zijn de gewone en de extra Patrones te bestellen bij www.naaipatronen.nl . Als je verzendkosten wilt beperken: de "extra uitgave" komt meestal anderhalve week na de "gewone uitgave" uit. 

 

Ik zou wel een abonnement willen maar tot op heden is verzending alleen mogelijk in Spanje. Misschien moet ik het toch eens via een mailtje proberen. Zou ik het blad dan eerder krijgen dan Irina?

Een naaivriendin van mij bespreekt het blad ook op haar blog, in het Engels.

Zie: https://calcedoniasewing.blogspot.com/2018/10/patrones-magazine-390.html?m=1 .

Patrones Extra nr 65

Burda

Ik vertel hier later wat meer over...

Wie alvast benieuwd is naar het januari 2019 nummer (wat ws eind december verschijnt), hierbij alvast de link naar een leuk filmje met de modellen.

 

https://youtu.be/vE_8kWV9is4

https://youtu.be/t8mttV60uFA

 

Dit is de link naar de inhoud van Burda februari 2019.

En hierbij de link naar een YouTube filmpje over Burda maart 2019.

https://youtu.be/hRAaXQmkxj8