Leuke stoffenwinkels in Drenthe? Jazeker!!

Op donderdag 14 juni zou ik naar mijn ouders in Drenthe rijden, omdat ik vrijdag naar een informatiedag nabij Arnhem wilde. Hup twee vliegen in één  klap: even lekker bijkletsen bij mijn pap en mam en de volgende ochtend fris doorrijden over de prachtige A50 ( ik weet pas sinds donderdag hoe mooi de omgeving rond deze weg is..) richting Arnhem.

Maar waarom zou ik er niet drie vliegen in één  klap van maken of vier of vijf? Drenthe heeft vast ook mooie stoffenwinkels en in Arnhem schijnt een prachtige winkel met designerstofjes gevestigd te zijn. En dan voor vrijdag op de terugweg nog even Karteris in Barneveld aandoen. Ik ben daar ooit eerder geweest, maar dat was voordat ik een website had.

de mooiste stoffen/Anja's stoffen in Meppel

 

 

Oké, het eerste bezoek werd Meppel. Ik had al een tijd niet zo'n groot stuk gereden, dus lekker dicht bij mn ouders kon geen kwaad. In Meppel op een stil stuk bedrijventerrein vind je de Mooiste stoffen/ Anja's stoffen. Het is een grote hal naast de hal met biljarttafels van haar echtgenoot. De deur stond uitnodigend wijd open en dus hup naar binnen. Ik viel met mijn neus in de boter in de vorm van een flink grote bak vol met coupons. En wie is er nu niet gek op mooie koopjes... dus ik had in een mum van tijd mijn handen al vol. 

Toen begon het echte werk pas, alle mooi opgestelde schappen met rollen stof bekijken, voelen en wikken of ik dit ook nog wel kon aanschaffen....

Ik kom gewoon tijd te kort om te naaien op deze manier....

De eigenaresse was zelf druk bezig achter haar naaimachine met een prachtige jurk voor een feestje, die zaterdag al zou zijn. Maar toch had ze alle tijd om mij te helpen voordat ik met een voldaan gevoel deze winkel/hal uitliep.

 

Je vindt bij Anja prachtige modestoffen die zeer goed geprijsd zijn, veel anders dan de standaardstoffen (waar ik ook niks tegen heb), Italiaanse couturestoffen, mooie kinderstoffen, fournituren én  heel verrassend tassen en kussenhoesjes van lekker grof canvas voor een habbekrats (een bevriende groothandel levert hier de tassen/hoezen met kleine foutjes). 

 

Parkeren kun je bij Anja in het grasveldje tegenover de hal. Het ligt wel afgelegen, ik weet niet of het fijn is om hier naartoe te fietsen (beetje te stil).

De website geeft informatie over adres en openingstijden, maar is niet zo actueel. De laatste post is een update van juli 2017 over de winterstofjes. Zie:

www. de-mooiste-stoffen-anjas-stoffen-business.site .

 

En dan nu nog een goeie tip, als je zoals ik bijna 2 uur hebt gereden en nog even naar het toilet wilt en/of een lekker broodje wilt eten, vlakbij de grote kruising voor het bedrijventerrein vindt je tankstation Joontjes met fantastische broodjes die ter plekke worden belegd. Medewerkers van bedrijven uit de buurt lopen hier binnen voor een goeie hap. Maar benzine tanken kan ook hoor.

Binnen in de loods van Anja

Binnen in de loods van Anja

Stof en So in Elim

 

Misschien had deze leuke zaak Stof en Sjef moeten heten....je ontdekt zo wel waarom....

 

In een piepklein dorpje genaamd Elim, gelegen onder de grote plaats Hoogeveen ( waar trouwens op donderdagochtend marktdag is en er ook nog een paar stoffenkraampjes te vinden zijn) vind je op het dorpsplein tegenover supermarkt Plus het winkeltje Stof en So. De zaak is gevestigd in de garage naast het woonhuis, maar grote vlaggen bij de oprit geven al aan waar het is. Hopla naar binnen en wie tref je daar als eerste.....Sjef. Sjef is een heerlijke bulldog die dus gek is op het likken van de tenen van bezoekers, en vooruit ik ben gek op lieve Sjef, dus van mij mag hij wel.....(Maar van de eigenaresse niet. Sorry Sjef🐶) Na wat aaitjes  en gekriebel zijn wij al dikke vriendjes en nadat Sjef door zijn baasje  is opgetild (Jawel Sjef heeft een handvat op zijn rug) en in zijn mandje onder een stoffenplank bij de kassa is getild, ga ik lekker rondneuzen.

De schappen liggen grotendeels op kleur vol met bij elkaar passende stofjes. Ook hier minder bekende merken maar absoluut niet minder mooi. Ik was al een tijd op zoek naar mooie pique stof en plissee en hier loop ik er zo tegenaan. Het is moeilijk om me in te houden en aan mijn portemonnee te denken, maar toch kom ik voldaan de winkel uit, want én  plissee  én  Piquet in m'n favoriete kleur donkerblauw zit in mijn tasje.

Voor ik het vergeet: de winkel heeft ook veel fournituren en o.a. seraflock garen voor de lockmachines.

 

Tips: je kunt niet betalen met een pinpas, maar de supermarkt aan de overkant heeft een pinautomaat. Trek dichte schoenen aan, dan maak je het Sjef wat makkelijker om braaf te zijn.

En tot slot de supertip: alle stofjes kosten hier, tenzij afgeprijsd, €5,00 de meter. 

Er is geen website, maar wel een fb-pagina waarop je openingstijden  en het adres vindt:  Stof & So. Zoals het nu is, is het zaakje alleen op dinsdag en donderdag geopend.

 

 

 

Sjef doet een dutje op de deurmat

Stof en So (en Sjef)🐶

Op vrijdag heb ik helaas geen tijd meer gehad om mijn zoektocht naar leuke stoffenzaken voort te zetten in Arnhem en Barneveld en...., maar zodra de kans zich voordoet en ik er naartoe kan gaan, zal ik hier ook verslag van doen.

Op dit moment overweeg ik heftig om toch te willen verhuizen naar Drenthe....deze twee leuke stoffenzaakjes alleen al zijn zeer de moeite waard en dan ook nog de vriendelijke mensen aldaar. Maar nu: Stofjes wassen en achter mijn machines aan de slag...tot volgende keer!