Langere jurk uit de laatste Burda style (mei 2019). Het stofje heb ik een paar jaar geleden besteld bij Driessen.nl. De brede ceintuur kocht ik onlangs bij de Zara in Zaandam. Ik zag deze en moest meteen aan dit stofje in mijn voorraadkast denken. Ik wilde graag een langere jurk maken omdat dan de randstof beter uitkomt.    #Burdastyle #Zara #coupeuse #zomerjurk

Deze was ook al even af...met dit weer wil je geen colshawl om toch? Hoewel, vandaag 27 april is het wel behoorlijk fris buiten. Breiwerkje komt uit het boekje Gomitolo2 van Lana Grossa. De wol en het patroonboekje bestelde ik als breipakket bij Knotten.nl, de wolwinkel in Delft. Fijn om s avonds aan te werken. Nu aan iets nieuws beginnen, meteen maar een winter-iets, want voordat het klaar is...

 

Jurkje volgens mijn eigen getekende basispatroon, simpel maar goed op maat. Ik vind ook dat deze mooie randstof geen ingewikkeld patroon met veel naden nodig heeft. Een simpel patroon laat de stof beter uitkomen.

Oké, het stofje is een mengsel met wol,  afgelopen najaar gekocht op het Stoffenspektakel in Haarlemmermeer, bij de kraam van Anja, de Mooiste stoffen in Meppel.

Voorjaarsjurkje, weer het Zaria-patroon van de LMV gebruikt. Maar dan nu met een los ceintuurtje met D-ringen. Zo kan ik ook fijn een ander riempje gebruiken om te variëren.

2 jurkjes voor najaar/winter.

Twee najaarsjurkjes

Deze twee jurkjes heb ik volgens hetzelfde patroon gemaakt, de linker van een fijne jersey, de rechter van een soort dunne scuba.

Stof van linkerjurkje komt van het Stoffenspektakel in Haarlemmermeer in het voorjaar.

Stof van het rechtermodel komt van de Stoffenloods in Heemskerk. Met allebei ben ik heel blij, door de stretchstof dragen ze heerlijk.

 

Het patroon, genaamd Zaria, komt uit de laatste LMV.

Eindelijk weer wat af.....ik heb al een zomerbroek voor mn lief gemaakt en, heel iets anders, gordijntjes voor een boot, maar nu is mijn fijne zomerbroek klaar. Ik heb patroon jumpsuit nr 9 uit Patrones extra nr 62 gebruikt. Het bovenstukje hiervan ben ik nu aan het maken, maar dan als losse top voor in of over de broek....het is puzzelen met mijn restje stof, maar het gaat me lukken.

Heerlijk koele zomerbroek of moet ik zeggen "coole"?

Het origineel uit Patrones extra no 62.

Tijdloos zomerjurkje

Tijdloos zomerjurkje

Van de prachtige Italiaanse couturestof (wat klinkt dat poshy) heb ik een tijdloos zomerjurkje gemaakt. Zo eentje die geen details heeft die maar een jaartje trendy zijn, daar was deze prachtige stof toch te prijzig voor.

Het patroon hiervoor komt uit een Burda uit 2016. Ik heb het patroon aangepast naar mijn maten en vandaag kan ik hem lekker dragen zonder vestje🌞🌞🌞🌞🌞🌞

Libellen-blouse

Hehe eindelijk mooi weer....tijd voor mn libellen bouse. De stof, een gladde stretchkatoen komt uit de webshop van Bas Bastiaans (www.bbms.nl), het patroontje uit m'n favoriete Burda van februari 2018.

Nu alleen m'n sandaaltjes erbij zoeken.

Bloemen-zijn-nooit-uit-blouse.

Ook de stof voor dit bloesje komt uit de webwinkel van Bas Bastiaans (www.bbms.nl). Het is een prachtige satijn-polyester, dun, glad en soepel en hopelijk valt het zweet gehalte mee, toch altijd een probleempje van dit materiaal. Het stofje, uit de collectie van Nooteboo, is er ook in het wit met roze en rode tulpen en rozen.

Het patroon, sorry het wordt saai, komt ook weer uit de top Burda van februari 2018.

Echte-dames-jurk

Echte-dames-jurk.

Zo, mijn eerste jurkje is klaar. Ik heb deze gemaakt van de mooie grijs-blauwe wol-polyester, aangeschaft op de markt in Purmerend.

Het patroon dat ik gebruikte komt uit de Burda style, nr. 2-2018, model 113. Dit nummer bevat trouwens heel veel leuke en goed bruikbare patronen. Hier ga ik nog meer van maken.

Dé jurk in Burda.

Diverse jurkjes, rok, top, broek genaaid en een "Missoni" achtige shawl gebreid.

Zijden jurkje in een prachtige stof uit de stockverkoop van Dries van Noten.

Rokje van satijnkatoen, patroon van Burda, panelstof van TST-stoffen (website).

Modellen uit 2017 en ouder.

Proef-jurkje gemaakt voordat ik in de zijden stof durfde te knippen

Wild-zijde voor een trouwfeest

Chanel-jurkje voor nog een trouwfeest.

De blote-armen-maxi-jurk. Een hit in 2017.

Het patroon voor deze jurk komt uit een Simplicity. Ik heb het voorpand wat ruimer gemaakt door het voorpand onderaan een paar cm van de stofvouw af te leggen.

Dit patroon is nu los te bestellen bij www.naaipatronen.nl met 50% korting.  New Look 6263.