alleen nog op 4 januari 2021 grote korting op gewone en digitale patronen bij somethingdelightful.com

Nieuwe voorjaarsbladen

Op de website www.madebyoranges kun je de onderstaande nieuwe zvoorjaarszomerbladen al inkijken. Ik probeer hier later nog de link te plaatsen...

de nieuwe My Image, B Trendy en Miss Doodle zijn te bestellen bij MadebyOranges.nl

Nieuwe voorjaarsstoffen groothandel Quality Textiles

 

Hieronder vind je de link naar de eerste voorjaarsstofjes die na de winter ingekocht kunnen/zullen worden door de stoffenwinkels. O wat is het al heerlijk om er naar te kijken en te bedenken wat ik ervan zou willen maken....zoveel moois alweer...

 

https://view.publitas.com/quality-textiles/quality-textiles-women-collection-ss-2021/

 

#qualitytextiles

coltruitje van een super stofje

ik heb weer modellen toegevoegd op de pagina met zelfgemaakte kleding... jurkjes, jurkjes, jurkjes...

Knipmode, naaien met Lotte - vervolg

Gisteravond had ik mijn patroon en stof geknipt klaar liggen en kon ik meedoen met de Knip-naai-avond-met-Lotte. Ik had hier al veel positieve reacties over gelezen,zodat ik het toch ook wilde meemaken en zeker nu deze top/blouse op mijn " te naaien lijstje" stond, kwam dat toch mooi uit.

 

Nu wil ik meer vertellen, maar de batterij van de laptop is leeg o o , dus eerst even opladen en ik een kop koffie... 

 

Ik had begrepen dat je de stof al geknipt moest hebben volgens het patroon en de versteviging aangebracht bij de halssplit achter, dus dat had ik s middags al gedaan. Daarna snel avondeten en half acht zat ik klaar op mijn werkkamer, mijn machines aan en de laptop natuurlijk om Lotte te kunnen volgen.

Het duurde even en zo nu en dan haperde de verbinding , bij Lotte dan, maar we konden fijn aan de slag. Ze legde alles goed uit, er konden vragen gesteld worden en daar nam ze ruim tijd voor om die te beantwoorden - dat was fijn, want dan kon ik ondertussen mijn naden aflocken, dat had ik s middags nog niet gedaan -

Lotte had twee camera's tot haar beschikking, zo kon ze alles duidelijk laten zien. En wat nieuw was, blijkbaar, de opname kon je stoppen en terugkijken als je iets miste. Ook zijn de filmpjes terug te kijken op YouTube.

Afijn, de avond vloog om, Lotte kletste de boel vrolijk, maar toch duidelijk aan elkaar en om 10 uur was mijn top, op het knoopje dan na, klaar. Dat knoopje zocht ik liever de volgende dag, bij daglicht erbij. Het moest een wit knoopje zijn, maar de ene knoop is witter dan de andere.... 

Ik moet nog vermelden, tussendoor kwam mijn lief me een lekkere kop thee brengen, en dat was super, want Lotte bouwde geen pauzes in.

Volgende week wordt er met Lotte een overslagrokje genaaid; die heb ik al, maar misschien schuif ik voor dit exemplaar ook weer gezellig aan. En voor mijn lekkere kopje thee natuurlijk.

 

#coupeuse #Knipmode #naaienisleuk 

Vogue patronen najaar 2020

Nieuwste Vogue patronen bij naaipatronen.nl

www.naaipatronen.nl heeft nu ook de allernieuwste patronen van Vogue in huis. Best nog wel prijzig, maar sowieso al leuk om te bestuderen en ideeën op te doen. 

Soms kom ik niet aan naaien toe....

Naaien met Knipmode

Morgen, woensdag 29 september, is er weer een "Naaien met Lotte". Lotte van Knipmode laat dan zien hoe je een prachtige blouse naait met, zo heb ik op Facebook gelezen  van dames die hieraan meededen, veel handige tips. Als het lukt ga ik morgenavond meedoen; deze blouse staat ook op mijn wensenlijstje. Vanmiddag even tijd maken om het patroon uit te raderen en dan morgen stof knippen... Leuk, kom maar op Lotte. Ik ben benieuwd.

Nou ja, en als het niet lukt, dan heb ik mijn blouse alvast geknipt en klaar liggen om in elkaar te zetten.

Ik probeer hier de link te plakken, maar dat lukt nog niet echt, bah.....

kijk s.v.p.even op www.Knipmode.nl

 

jippie!!!

Voorheen bewerkte ik mijn website via gsm of tablet, maar sinds dit weekend heb ik een echte laptop om "op te spelen". Van mijn lief en heel blij ermee; verwerken via de andere apparaten ging zo traag en ik kreeg ook steeds meer moeite met de kleine lettertjes.

Nu weer een beetje inkomen en ik kan weer leuke nieuwe berichten plaatsen. Jippie!

Stofjes herfst/winter Quality textiles.

Het is nog vroeg, maar mocht je ook al geïnteresseerd zijn in nieuwe herfst/winterstofjes, kijk dan eens bij deze nieuwe uitgave van Quality Textiles....om van te watertanden...

https://view.publitas.com/quality-textiles/qt_brochureaw2020/page/1

https://view.publitas.com/quality-textiles/qt_brochureaw2020/page

Eindelijk goede stofgespen gevonden bij Lolalilie in België.

Al een tijdje was ik op zoek naar mooie gespen om zelf te bekleden, maar kon ze alsmaar niet vinden. Ik vind een jurk met bijpassende stoffen ceintuur zó mooi.  Zo'n perfecte ceintuur is gewoon de kers-op-de-taart voor een prachtige jurk! Vorig jaar heb ik zo'n jurk gemaakt, alleen had ik toen geen goede gesp om te bekleden met stof en heb ik flink moeten priegelen om er toch nog wat moois van te maken.

Een paar weken terug kwam ik al zoekend op het internet het bedrijf Maxant tegen. Zij maken gespen om te bekleden met stof en verkopen ook de versteviging en metalen ringetje om in de ceintuur te maken. Enige nadeel: ik vond alleen een internetwinkel in de USA of gespen op Amazon.com. Dit zou flinke verzendkosten betekenen en mogelijk lang wachten...dus hup verder zoeken.

Na wat omwegen heb ik toen in België het bedrijf Lolalilie met een webwinkel  gevonden, www.lolalilie.be; zij verkoopt de Maxant-gespen in kits met zowel de gesp, verstevigingsband voor de ceintuur, de holnietjes en met een zeer  duidelijke handleiding. En de levertijd is, ondanks de corona-crisis helemaal niet zo lang. Mijn 2 setjes had ik binnen een week ontvangen!

Je kunt de tong, het metalen pennetje van de gesp gebruiken of achterwege laten en ik ga binnenkort aan mijn jurkje mét  prachtige ceintuur en stofgesp beginnen. Eigenlijk wil ik daar  mee starten, en dan pas de jurk maken, maar of dat nu zo slim is....

 

Ook nog mooi meegenomen:  op www.lolalilie.be ontvang je heel 2020 5% korting op een diy kit voor stofgespen.

Naai-evenement met Knipmode.

Woensdag houdt de Knipmode weer een naai-evenement. Je kunt dan meedoen met het naaien van een leuke top. Zie onderstaande link of kijk op Facebook bij Knipmode.

 

https://m.facebook.com/KnipmodeNL/videos/651985098972989/?notif_id=1587971271476058¬if_t=notify_me_page&ref=notif

Dankjewel!

Ik moet het even kwijt....ik kreeg eind vorige week van mijn website host (zeg ik dat goed zo?) het bericht dat mijn website meer dan 500 keer wordt bekeken....per WEEK dus!🎉🎈🎈🎈🎈

Ik werk zonder reclame, verdien er 0,0 niets aan, behalve blijkbaar een grote groep dames (en heren?) die het leuk vinden om mijn berichtjes over stoffen, kleding maken, handwerken en dergelijke graag lezen. Voor jullie een hele dikke DANKJEWEL!

Gehaakte wattenschijfjes

Dit is al de 3e keer dat ik hier mijn tekst type...hopelijk verdwijnt het niet nog een keer....grrr jeetje ik heb er zo een dagtaak aan en dat wil ik niet!

Vanochtend zag ik in mijn  email een bericht van blogspot - altijd leuk om creatieve ideetjes door te nemen, want die volg ik daar. Niet dat ik ideeën te kort kom, ik heb nog zóveel  wat ik wil naaien, breien, haken enz.

Maar goed, ik zag een bericht over gehaakte wattenschijfjes van dames van Gittepetit. Dat heeft al langer mijn aandacht, die wattenschijfjes, ik zag ze ook al eens genaaid. Maar ik haak graag 's avonds op de bank of 's middags met een kop thee in de tuin in de 🌞🌞🌞.

Maar goed, deze gehaakte schijfjes zien er leuk en origineel uit. Ze zouden mileuvriendelijk zijn omdat je ze kunt wassen op 60 graden, mits van een daarvoor geschikte katoen gehaakt.

 En als je ze op tijd wast kom je nooit te kort, zoals op een zaterdagavond als ik de zwarte waterproof mascara wil verwijderen, maar t enige handzame in de buurt toiletpapier is.... op de website van Gittepetit.nl vindt je meer leuke tips, zoals een gehaakt zakje voor de wattenschijfjes zodat ze niet kwijt raken in de wasmachine. Goed idee dames!

http://gittepetit.blogspot.com/2020/04/duurzame-wattenschijfjes.html#more

 

#Gittepetit.nl #hakenisleuk #zelfgehaakt 

https://www.parool.nl/cs-ba5c522f

 

Kijk op www.maakjemondkapje.nl en doe mee!

Keperband voor mondkapjes

In deze nare tijd is het fijn om wat te kunnen doen voor mijn medemens. Dus ook ik heb mij aangesloten bij de Facebook groep Mondkapjes maken Nederland. Per provincie worden hier vraag en aanbod van mondkapjes bijeen gebracht. En al heel veel naaisters (En vast ook naaiers) hebben zich aangesloten om te helpen. 

We maken kapjes volgens een voor Nederland (en België)  goedgekeurd patroon, voor mensen die hier dringend behoefte aan hebben.

Gelukkig heb ik nog katoenen stof, maar mijn biaisband is zo goed als op. Gelukkig vond ik bij www.Fournituren4fun.eu rollen katoenen keperband (Dat werkt sneller dan biaisband want t hoeft niet dubbelgestikt) , 50 meter voor €14,50. En aangezien er 2 meter per kapje nodig is, vliegt het band er doorheen. Ik zag elders prijzen van €24,50 per 50 meter helaas.

Dus super dat Fournituren4fun een redelijke prijs hanteert.

Hup aan de slag hier! En wil je ook meehelpen, kijk op de Facebook groep!

 

#keperband #Fournituren4fun #hupaandeslag #mondmaskersmakenNederland

Knipmode maart 2020

Knipmode is veranderd jaja...

Enige tijd geleden heb ik mijn abonnement op de Knip opgezegd, met pijn in mijn hart, dat wel. De maatvoering van de patronen was niet consequent, zodat de ene keer maat 44 wel klopte, maar bij een ander patroon totaal niet. 

Laatst op Facebook las ik ook veel negatieve berichten over Knipmode, sommige terecht  naar mijn idee, andere totaal niet. 

Nu zag ik vandaag deze nieuwe Knipmode in mijn lokale Appie liggen. Bij het doorbladeren zag ik een aantal leuke vernieuwende patronen. Maar er viel mij meer op. Er staan minder ingewikkelde modellen in, misschien jammer voor de zeer ervaren naaisters, maar misschien wel heel fijn voor de nieuwe generatie naaisters (en  natuurlijk ook naaiers). De patroonbladen zijn minder vol doordat er ook modellen in staan voor s/m/l/xl, waardoor er minder lijnen nodig zijn. Én  heel nieuw voor de Knip, er staan foto's bij een aantal modellen op de werkbladen, met een verwijzing naar de werkbeschrijving per foto! Heel fijn om zo wat kneepjes te verduidelijken.

Normaal beschrijf ik niet zo gauw een blad, maar nu even wel. Er werd op Facebook geklaagd over te volle patroonbladen, te onduidelijke beschrijving, te weinig modellen afgebeeld in grotere maten, maar ik zie dat de Knip toch echt wel naar de lezers heeft geluisterd. 

Ik heb deze Knip gekocht en ga vandaag aan de slag met deze broek, simpel, snel klaar en hopelijk zit hij lekker. Daarna nog een leuke overslagblouse en een top maken en dan hoop ik te kunnen constateren dat de maatvoering bij Knipmode óók verbeterd is...wordt vervolgd.

Ps. die mooie goudgele fluwelen zonnebloem-speldenkussen heeft mijn dochter voor mij gemaakt. -trotse moeder-

#Knipmode 

Voorjaars- en zomerkleurtjes 2020

https://www.google.com/amp/s/fashionunited.nl/nieuws/mode/gespot-op-de-catwalk-pantone-s-modekleuren-lente-zomer-2020-new-york-fashion-week/2019100943800/amp

Hier vindt je alles over de nieuwe kleuren voor voorjaar/zomer 2020.

#fashionunited.nl

Voor een lief klein neefje.

Een goede maand geleden werd mijn zusje oma en ik dus tante...Dit setje heb ik genaaid voor mijn kleine neefje. Dat hij er maar snel uit mag groeien; ik heb zin om nog veel meer te naaien in deze kleine maatjes...

Het patroon is van een mapje genaamd Lucca van Supernovapatterns.com. De schattige maar toch ook stoere tricot en boordstof vond ik bij Karteris in Barneveld.

#Karteris  #Supernovapatterns.com 

Vrolijke kussenhoes.

De laatste tijd heb ik het nogal druk gehad met van alles, behalve naaien. Gelukkig komt daar weer wat verandering in. Deze kussenhoes heb ik in opdracht gemaakt. De prachtige stof komt van www.stoffen.net.  Stevige half panama stof met een  zachte touch. Ik hoop dat de ontvangster er ook blij van wordt.

#www.stoffen.net

 

De Utrechtse stoffenmarkt op een waterkoude zaterdagochtend.

Een geluk bij een ongeluk...vandaag zou ik verder gaan met mijn opleiding kleurenanalyse, maar nu  praktijklessen in Utrecht...extra vroeg opgestaan, zelfs in het donker de auto in om ruim op tijd aan te komen in Vleuten bij Utrecht. Te vroeg, maar het verzoek was om 10 minuten voor aanvang van de les aanwezig te zijn. Eenmaal bij de voordeur van de leslocatie blijkt deze op slot en binnen is alles donker. Aanbellen, even wachten en nog even wachten...toch maar mijn email controleren: blijken de lessen volgende week pas te beginnen. Ik was voor niks in het donker gereden...

Gisteren zei ik al tegen mn vriend het jammer te vinden dat de lessen tot 12.00 uur duren, ik zou daardoor amper tijd over hebben om even naar de grote zaterdagse stoffenmarkt te kunnen gaan, maar nu kon dat dus wel....dus hup de auto weer in met dat waterkoude weer en richting Utrecht centrum.. 

Wordt vervolgd op de pagina Utrecht.

Gespen om zelf te bekleden

Een aantal weken geleden was ik naar dé Albert Cuyp in Amsterdam (Wat een avontuur: auto naar A'dam en met de nieuwe noord-zuid metro...en uitstappen op dé AC en dan ook nog de weg terug vinden.)

Op de Albert Cuypmarkt vind je de winkel (pal achter de marktkraam) van Jandegrotekleinvakman.... en zowaar, hier vond ik gespen die met stof bekleed kunnen worden. En nee, ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik heb er wel alvast ingeslagen voor het moment dat ik een ceintuur met bekleedde gesp ga maken....

Ik weet via Facebook dat er meer dames op zoek zijn naar zulke gespen, dus check de winkel of website van Jan.

www.Jandegrotekleinvakman.nl

 

 

Hollands Stoffenhuis in Katwijk.

Vandaag reed ik naar mijn eigen appartementje, bij wegrijden realiseerde ik me dat het de 3e dinsdag in september is en stond nog geen minuut later al vast voor de Coentunnel....wat een naar begin van de rit is dat toch... Dan maar een tussenstop in Katwijk bij het Hollands Stoffenhuis inplannen, zodat ik hopelijk niet op de A44 bij Wassenaar zou komen vast te staan...*Prinsjesdag) . Het Stoffenhuis is een prachtige winkel in Katwijk aan zee, aan de binnenhaven. Tussen de nieuwe najaarsstoffen snuffelen zou mij vast weer opbeuren (Ik kreeg gisteren te horen dat mijn gezichtsvermogen nog verder achteruit is gegaan, niet iets om blij van te worden.)

Na een uur rondkijken heb ik prachtige dieppaarse polyester voor een blouse, een leuke vogeltjes/veertjes tricot waar ik blij van word en een ijsblauwe babyribcord voor een doorknooprokje voor deze herfst gescoord. De stof lijkt op de foto wel grijs, en hoewel dit mijn lievelingskleur is, is het toch echt ijsblauw. Daarnaast heb ik wat mooie gespen, speciaal biaisband en een o zo leuke bandje om vast te naaien als detail op een saaie (grijze) blouse. De verdere rit verliep gelukkig daarna zonder files...

Nu heb ik geen naaimachine bij me, maar ik heb zojuist wel tekenpapier bij de lokale tijdschriftwinkel gekocht en ik ga zo patroontje uitwerken. Hup aan de slag hier! Fijne dag allemaal!!

 

De collectie van Milliblu (tijdschrift) bij het Hollands Stoffenhuis.

Reisje naar zuid Nederland en naar de 2 B's...Barneveld en Breukelen

Vorige week ben ik samen met mijn dochter 2 daagjes op pad geweest. In mei kreeg ze van mij een naaimachine voor haar verjaardag en van haar vriend een lockmachine en sinds ze daarmee aan de slag is gegaan, heeft het naai-virus haar te pakken....mooi toch?

Wie naait, heeft stofjes nodig en wij gingen daarom samen op pad. Onder de hoofdstukken Etten-Leur en Tilburg vindt je 3 stoffenwinkels en onder Maastricht doe ik verslag van de enorm grote markt in deze gezellige stad!

Voor een sollicitatie moest ik eens in Breukelen zijn en op een voor mij goede en zonnige dag ben ik eerst naar Barneveld gereden. Een eindje om, maar zeker de moeite waard. In Breukelen zelf bevindt zich een kleine stoffenwinkel. Je vindt de beschrijving onder de B.....

 

Op deze pagina vindt je leuke aanbiedingen die ik tegenkom en het allerlaatste nieuws.

De kledingstukken die ik genaaid heb vindt je op de pagina: zelfgemaakte kleding.

Korting bij Anja in Meppel.

Ik kreeg pas een hele leuke reactie van Anja op mijn blog over haar prachtige winkel "de mooiste Stoffen.nl" in Meppel.

Zij heeft daar de volgende korting aan verbonden:

 

 

Bij deze: iedereen die in onze winkel vermeld dat ze dit verslag hebben gelezen. Jullie krijgen een 1malige korting van 15% op je aankoop. gr Anja

 

Fantastisch toch!

Toevallig was ik vorige week begonnen met een jurkje maken van een prachtige stof die ik in het najaar bij Anja's kraam op het Stoffenspektakel in Haarlemmermeer had gekocht.

Jurkje in de maak....

Leuk buideltasje - gratis patroon

Op www.Pattydoo.de vond ik o.a. dit leuke buideltasje. Het patroon is gratis te bestellen. 

Ps. er staan nog meer leuke tasjes op deze site.

 

https://www.pattydoo.de/schnittmuster-bucket-bag

 

 

Ik ben gek op mooie patronen en ja, ik geef het toe, ik verzamel er meer dan ik ooit kan naaien. En iedere keer denk ik, ik heb genoeg...en dan komt er weer een nieuw tijdschrift met zoveel moois er in, iets héél origineels of gewoon net een beetje anders, maar oogt het speciaal doot de bijzondere stof die gebruikt is...Hopeloos ben ik gewoon.

Dus besloot ik er iets nuttigs mee te doen: ik heb een nieuwe pagina toegevoegd aan m'n website genaamd "Tijdschriften" (en ja, er komt er vast ook   eentje met losse patronen of zelf getekende patronen, want dat kan ik ook. ) we kunnen niet alles tegelijk helaas, dan maakte ik nu alle leuke patronen door elkaar.

https://www.moodfabrics.com/blog/the-zenobia-dress-free-sewing-pattern/

 

Op www.moodfabrics.com vindt je nu het patroon en de werkbeschrijving van deze leuke jurk; helemaal gratis..